28 noiembrie 2018

Un membru al organizaţiei teroriste Stat Islamic care voia să contamineze surse de apă potabilă a fost arestat în Italia

Mihai Draghici

Un presupus membru al reţelei teroriste Stat Islamic care intenţiona să comită un atentat prin contaminarea surselor de apă potabilă a fost arestat preventiv pe Insula Sardinia, afirmă surse citate de presa italiană.

Individul în vârstă de 38 de ani, libanez de origine palestiniană, a fost arestat în cadrul unei operaţiuni desfăşurate în orăşelul Macomer (Sardinia). Bărbatul, suspectat de apartenenţă la reţeaua teroristă Stat Islamic, este acuzat că intenţiona să utilizeze substanţe toxice pentru contaminarea surselor de apă potabilă, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate italiene citate de publicaţiile Unione Sarda şi La Stampa.

Operaţiunea de securitate a fost efectuată de agenţi ai Direcţiei de investigaţii generale şi speciale (DIGOS) şi de Serviciul antiterorist din Roma.

Autorităţile italiene au aflat de acest plan terorist prin interceptarea comunicaţiilor suspectului. Anchetatorii încearcă să afle dacă militantul islamist are complici implicaţi în planificarea atentatului.