28 octombrie 2018

Un marinar român, care a fost răpit de piraţi în Nigeria a fost eliberat

Gabriel Pecheanu

MAE informează că marinarul român răpit în 22 septembrie de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene, el urmând să fie repatriat în zilele următoare.

Sursă foto: Mediafax

”Ministerul Afacerilor Externe informează că marinarul român răpit la data de 22 septembrie 2018 de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene, a fost eliberat, împreună cu toţi ceilalţi membri ai echipajului. Cetăţeanul român urmează să fie repatriat în zilele următoare, acesta fiind asistat în prezent de o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Berna”, a anunţat MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, familia cetăţeanului român aflată în contact permanent cu reprezentanţii Celulei de Criză a MAE a fost informată în acest sens de către armatorul elveţian.

”Celula de Criză a MAE, prin cele şase misiuni diplomatice implicate (Ambasadele României la Abuja, Berna, Londra, Manila, Ljubljana şi Zagreb) a menţinut în permanenţă legătura cu autorităţile nigeriene şi elveţiene, cu armatorul, cu familia cetăţeanului român, precum şi cu autorităţile centrale din statele de reşedinţă ale celorlalte persoane răpite. Ministerul Afacerilor Externe adresează mulţumiri tuturor instituţiilor şi autorităţilor străine implicate în demersurile de eliberare a cetăţeanului român”, se mai arată în comunicatul MAE.