17 ianuarie 2019

Un individ a fost arestat de FBI pentru că ar fi plănuit să atace Casa Albă şi Statuia Libertăţii

Mircea Olteanu

Un individ a fost arestat miercuri în statul american Georgia, acesta fiind inculpat pentru că ar fi plănuit să atace Casa Albă şi alte clădiri guvernamentale din Washington, dar şi Statuia Libertăţii din New York, informează cotidianul Atlanta Journal Constitution.

Sursă foto: Mediafax

Hasher Jallal Taheb a fost arestat în comitatul Gwinnett din statul Georgia, în urma unei investigaţii a FBI.

Autorităţile au transmis că toate ameninţările în acest caz au fost neutralizate şi se crede că suspectul acţiona de unul singur.

În august 2018, Taheb i-a spus unui informator FBI că intenţiona să-şi vândă maşina pentru a obţine bani necesari pentru a ajunge într-o zonă controlată de organizaţia teroristă Stat Islamic.

Suspectul i-a mai spus informatorului FBI că voia să atace Casa Albă şi Statuia Libertăţii.

"Presupusa lui intenţie era să atace Casa Albă şi alte ţinte de oportunitate în zona Washington DC, folosind dispozitive explozive, inclusiv un dispozitiv exploziv improvizat, o rachetă antitanc", a declarat Byung Pak, procuror al Districtului Nord din Georgia.

FBI a transmis că arestarea lui Taheb s-a produs în urma unei investigaţii de un an, care a fost "rezultatul direct al unui pont din partea comunităţii".