22 decembrie 2022

Un incendiu a izbucnit la bordul singurului portavion al Rusiei. Oficialii neagă şi spun că e vorba de o „aprindere”. 20 de persoane au fost evacuate

Iulian Moşneagu

Un incendiu local a izbucnit la bordul portavionului Amiral Kuznetsov, singurul portavion al Rusiei, care se află în reparaţii într-un doc din nord-vestul ţării.

Sursă foto: Twitter

"Nu a fost vorba de un incendiu, ci de o aprindere locală, care a fost stinsă la ora 11:30 de către forţa de muncă şi pompierii prezenţi în incinta Şantierului Naval. Sistemul de control al avariilor navei a fost activat prompt şi nu există nicio avarie", a dat asigurări şeful executiv al USC.

Serviciile locale de urgenţă au declarat pentru TASS, în cursul zilei de joi, că la bordul portavionului Amiral Kuznetsov a avut loc o aprindere. Ei au precizat că nimeni nu a fost rănit în incident şi că 20 de persoane au fost evacuate de pe nava de război.

Amiral Kuznetsov a fost plasat la începutul lunii iunie într-un doc uscat al şantierului naval 35, o filială a Centrului de reparaţii navale Zvyozdochka din Murmansk. Calendarul de livrare a navei de război către Marina Militară a fost reprogramat de mai multe ori.

Anterior, directorul general adjunct al USC pentru construcţii navale militare, Vladimir Koroylov, a declarat pentru TASS că reparaţiile şi modernizarea portavionului se vor încheia în 2023, iar nava de război va fi livrată Marinei.