18 decembrie 2018

Un imigrant din Somalia a fost inculpat pentru terorism în Italia după ce a ameninţat că va comite atacuri cu bombă la Vatican

Mircea Olteanu

Un tânăr de 20 de ani din Somalia, suspectat de legături cu organizaţia teroristă Stat Islamic, a fost inculpat luni în Italia după ce a ameninţat că va pune bombe în biserici din Italia, inclusiv în Bazilica Sfântu Petru din Vatican, a anunţat poliţia, informează agenţia de ştiri Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Potrivit autorităţilor, bărbatul, cu numele Omar Moshin Ibrahim, a fost reţinut joi, iar luni a fost pus sub acuzare pentru instigare la terorism şi sprijinirea terorismului.

Poliţia a comunicat că Omar Moshin Ibrahim a fost reţinut în oraşul Bari după o operaţiune de supraveghere ce a durat o lună.

În cadrul investigaţiei, anchetatorii au obţinut inclusiv o înregistrare în care suspectul îi spune unei alte persoane: "Să punem bombe în toate bisericile din Italia. Unde este cea mai mare biserică? În Roma".

Într-o altă conversaţie, Omar Moshin Ibrahim a vorbit în termeni laudativi despre cei "ucişi pentru calea lui Allah" şi a salutat atacul armat de la Târgul de Crăciun din Strasbourg, soldat cu cinci morţi.

Bărbatul a ajuns în Italia în anul 2016 şi există suspiciuni că ar fi fost militant al organizaţiei Stat Islamic înainte de a ajunge în Italia.