17 decembrie 2020

Un Hercules îi va aduce în ţară pe militarii răniţi în Afganistan, dar şi echipamente medicale din Germania

Florin Jipa

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române va aduce joi, 17 decembrie, din Germania, echipamente de terapie intensivă destinate unităţilor medicale din România pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, donate de Republica Federală Germania. Cu acelaşi zbor vor fi repatriaţi şi militari români care au fost răniţi în Afganistan şi care au fost trataţi la Centrul Medical Regional Landstuhl, transmite instituţia militară.

Sursă foto: MApN

La sosirea aeronavei, în jurul orei 15.30, vor avea loc declaraţii de presă susţinute de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

Militarii răniţi în Afganistan vor fi internaţi în Centrul de Asistenţă Medicală Multidisciplinară pentru Militarii Răniţi în Teatrele de Operaţii din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”, unde vor fi evaluaţi de o comisie medicală.

În funcţie de rezultatul investigaţiilor clinice şi paraclinice, pacienţii vor beneficia de tratamente medicale de specialitate, asistenţă şi consiliere psihologică şi programe de recuperare neuromotorie postoperatorie, adaptate şi individualizate la fiecare caz în parte.

Citeşte şi:

MApN: Starea de sănătate a celor patru militari răniţi în Afganistan este bună