26 februarie 2019

Un fost ministru israelian a fost condamnat la închisoare pentru spionaj în favoarea Iranului

Mircea Olteanu

Gonen Segev, care la un moment dat a ocupat funcţia de ministru al Energiei şi Infrastructurii, a fost condamnat marţi la 11 ani de închisoare de o instanţă din Ierusalim, după ce a fost găsit vinovat de spionaj în favoarea Iranului, informează site-ul Arutz Sheva.

Sursă foto: Mediafax

În luna ianuarie, Segev a ajuns la o înţelegere cu procurorii, fostul ministru acceptând să pledeze vinovat la acuzaţiile de spionaj şi transfer de informaţii către o putere inamică. În schimb, procurorii au renunţat la acuzaţiile de ajutare a unui inamic al statului.

Segev a fost arestat în mai 2018 de către autorităţile israeliene, după ce a vândut informaţii unor agenţi guvernamentali iranieni.

În iunie, Shin Bet, agenţia de securitate internă a Israelului, a comunicat că anchetatorii au găsit dovezi că Segev a fost recrutat de regimul de la Teheran şi a acţionat ca agent în favoarea spionajului iranian.

Segev s-a întâlnit cu agenţi iranieni în întreaga lume, în hoteluri şi apartamente despre care se crede că sunt folosite de serviciile de informaţii iraniene.

Anterior, fostul ministru a fost condamnat pentru tentativă de fraudă cu carduri bancare şi a pledat vinovat la acuzaţii de trafic de droguri.