12 decembrie 2018

Un fost diplomat canadian a fost reţinut în China/ Motivul invocat: "Activităţi relevante" neînregistrate

Bianca Pavaluca

Ministerul chinez de Externe a emis un comunicat prin care transmite că dacă fostul diplomat canadian Michael Kovrig desfăşura „activităţi relevante” în cadrul International Crisis Group (ICG) din China fără a fi înregistrate, este posibil să fi încălcat legislaţia chineză, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

ICG a transmis miercuri că nu a primit momentan nicio informaţie de la oficialii chinezi privind reţinerea lui Kovrig şi că încearcă să intre în contact cu el prin Consulat.

Reprezentanţii companiei au anunţat că fostul diplomat a fost arestat luni seară în Beijing.

"Facem tot ce este posibil pentru a obţine informaţii suplimentare privind situaţia lui Michael, cât şi eliberarea sa promptă", a comunicat organizaţia.

Incidentul are loc în contextul crizei diplomatice între Ottawa şi Beijing după arestarea fiicei fondatorului Huawei. Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei şi director financiar al companiei, a fost arestată săptămâna trecută pe aeroportul din Vancouver, la cererea autorităţilor americane. Ea este acuzată de fraude în legătură cu încălcarea sancţiunilor impuse de Statele Unite împotriva Iranului.