08 septembrie 2021

Un expert militar rus susţine că România are un serviciu de spionaj militar puternic. Ruslan Puhov: Şcoala NATO de spionaj se află în România

Andreea Soare

În cadrul unui interviu, un expert militar rus, Ruslan Puhov, preşedinte al Centrului pentru Analiza Strategiilor şi Tehnologiilor din Moscova, a declarat că România şi Suedia sunt două state care se dovedesc a fi extrem de relevante şi competente în domeniul strategiilor de război, scrie mesaj.md.

Sursă foto: Captură ecran

„Ne place să ironizăm asupra României, în general şi particular, pentru că are patru servicii speciale, însă, de fapt, România dispune de un serviciu foarte puternic în sectorul spionajului militar, mai ales în ceea ce ţine de reţeaua de agenţi speciali”, spune Puhov, după cum citează mesaj.md.

Potrivit lui Puhov, serviciul român este într-atât de puternic că şcoala NATO de spionaj se află în România.

„Americanii i-au rugat pe români şi aceştia i-au ajutat după intrarea în Afganistan, pentru că aceştia pot foarte bine să lucreze cu oamenii”, spune Puhov.

De asemenea, expertul rus susţine că serviciul român a fost printre primele care a sesizat că Rusia a demarat campania pentru anexarea Crimeei.

„Mulţi specialişti occidentali încă se gândeau dacă e aşa sau nu, în timp ce agenţii români deja semnalau la Washington, Bruxelles şi Londra că „ruşii se întorc în Crimeea”.