10 ianuarie 2019

Un Brexit fără Acord dăunează cetâţenilor Marii Britanii -ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond

Bianca Pavaluca

Ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, a transmis că nu este în interesul cetăţenilor britanici ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără un Acord, dar a refuzat să menţioneze cum va reacţiona Guvernul dacă Parlamentul nu va aproba Acordul, relatează Reuters.

Cu trei luni înainte de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Parlamentul britanic a început o dezbatere de cinci zile a Acordului negociat între Theresa May şi reprezentanţii Blocului comunitar.

„Cred că slujba mea este să mă asigur că interesele cetăţenilor britanici sunt protejate şi concluzionez că nu ar fi în interesul lor să plecăm fără un Acord”, a declarat Hammond.

Parlamentarii britanici au cerut miercuri Guvernului să vină cu un plan suplimentar în zilele următoare, în cazul în care Acordul deja existent nu va primi aprobarea Parlamentului.

„Suntem convinşi că avem nevoie de un acord. Avem nevoie de un acord care să permită continuarea cooperării şi să asigure o tranziţie uşoară, ne vom asigura că vom avea”, a adăugat ministrul britanic, întrebat cum va preveni Guvernul un Brexit fără Acord.