17 mai 2019

Un avion multirol F-16 al Gărzii Naţionale din SUA s-a prăbuşit peste o clădire în California

Mircea Olteanu

Un avion multirol F-16 s-a prăbuşit joi peste un depozit aflat în apropierea unei baze aeriene din sudul Californiei, însă pilotul s-a catapultat şi se află în siguranţă, în urma incidentului fiind rănite uşor 12 persoane, au anunţat autorităţile americane.

Sursă foto: Mediafax

"Pilotul s-a catapultat şi este în regulă, în acest moment nu există alţi răniţi", a declarat Perry Covington, purtătorul de cuvânt al bazei aeriene March, din comitatul Riverside, la 105 kilometri este de Los Angeles, , relatează postul CNBC.

Aeronava s-a prăbuşit peste o clădire aflată la capătul pistei bazei, a precizat Perry Covington.

Pilotul a fost transportat la spital pentru un control medical. În total, 12 persoane au fost transportate la spital pentru evaluare şi îngrijiri medicale, a declarat Fernando Herrera, un oficial din cadrul serviciului de pompieri din California, care a precizat că victimele au suferit doar răni uşoare, informează agenţia The Associated Press.

Un oficial de la baza aeriană a explicat că pilotul a pierdut controlul avionului din cauza unor probleme la sistemele hidraulice.

Aeronava, care aparţinea unui unităţi din Sioux Falls a Gărzii Naţionale Aeriene a statului Dakota de Sud, efectua un zbor de antrenament în momentul producerii incidentului aviatic.