19 septembrie 2019

Un avion militar belgian s-a prăbuşit în nord-vestul Franţei

Marinela Sarbu

Un avion militar de tip F-16, aparţinând forţelor aeriene belgiene, s-a prăbuşit joi dimineaţă în regiunea Morbihan din nord-vestul Franţei, nu s-au înregistrat victime, au anunţat autorităţile locale, potrivit cotidianului Le Figaro.

Sursă foto: Mediafax

”Aeronava a decolat din localitatea Florennes, din Belgia, şi se îndrepta către baza aeronautică navală Lann-Bihoué din Morbihan”, au transmis oficialii într-un comunicat.

”Pilotul şi copilotul s-au putut catapulta înainte de prăbuşire. Ambii au fost localizaţi şi sunt în viaţă”, au adăugat aceştia.

Unul dintre piloţi se află în custodia serviciilor de securitate care s-au deplasat la faţa locului. Cel de-al doilea se află momentan suspendat de o linie de înaltă tensiune, iar echipele de intervenţie se află la faţa locului pentru a ajuta la recuperarea militarului, a adăugat prefectura Morbihan.

Perimetrul a fost securizat şi este păzit de jandarmi. Prefectul din Morbihan a declanşat o celulă de criză. 40 de pompieri şi 20 de autoutilitare au fost mobilizate în zonă.

”Putem confirma că un avion F-16 cu două locuri, care efectua un zbor de antrenament, s-a prăbuşit în această dimineaţă în apropiere de Lorient. Cei doi pasageri au reuşit să se catapulteze, scaunele de evacuare au funcţionat. Un echipaj al Direcţiei de securitate aeriană din Belgia s-a deplasat în zonă”, a anunţat Ministerul belgian al Apărării.