31 august 2018

UE avertizează că va adopta contramăsuri dacă SUA va impune taxe noi la importurile auto

Teodora Marinescu

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat vineri că Uniunea Europeană va adopta contramăsuri dacă înţelegerea făcută cu Donald Trump în iulie, privind reducerea tarifelor vamale, nu va împiedica SUA să impună taxe noi la autovehicule, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a respins joi propunerea Uniunii Europeană de a elimina tarifele vamale la maşini şi a afirmat că politicile comerciale ale UE sunt "aproape la fel de rele ca cele ale Chinei".

Juncker a afirmat pentru postul german ZDF că UE nu va lăsa pe nimeni să îi determine politicile comerciale. Acesta a afirmat că dacă Washingtonul va încălca înţelegerea din luna iulie şi va impune astfel de taxe suplimentare, atunci şi Blocul comunitar "va face acelaşi lucru".

Jean-Claude Juncker şi Donald Trump au ajuns la un acord privind reducerea taxelor vamale în comerţul transatlantic, în luna iulie, adăugând şi că vor încerca să "rezolve" de asemenea şi problema tarifelor impuse la importurile de oţel şi aluminiu.

În luna martie, Donald Trump a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu.