13 mai 2022

Ucraina îşi propune să înarmeze un milion de persoane în noua fază a conflictului, în care vrea să câştige războiul pornit de Rusia

Dorin Oancea

Ministrul ucrainean al apărării a declarat că speră să înarmeze un milion de luptători, în timp ce ţara se pregăteşte pentru o „nouă şi lungă fază de război", conform BBC.

Sursă foto: SMG Ucraina

Oleksiy Reznikov a precizat într-o postare pe Facebook că Ucraina va trebui "să planifice meticulos resursele" şi să "evite greşelile" pentru a câştiga războiul. Deja, a spus el, Rusia a suferit o "înfrângere strategică".

Sosirea de arme străine şi "stimularea producătorilor ucraineni" ar contribui la înclinarea şi mai mult a balanţei împotriva Rusiei, a continuat el.

Dar, înainte de aceasta, Ucraina "se va confrunta cu săptămâni extrem de dificile".

"Nimeni nu poate spune câte. În acea perioadă, vom ţine apărarea în primul rând cu propriile noastre resurse împotriva inamicului înnebunit de furie", a prezis el.

"Presiunea tot mai mare a sancţiunilor împotriva Rusiei şi creşterea asistenţei străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condiţiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate şansele de a obţine vreun succes. Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voinţă şi răbdare", a conchis ministrul apărării.