04 iunie 2023

Ucraina a eliberat două localităţi, Novodarivka şi Neskuchne

Florin Jipa

Armata Ucrainei a reuşit astăzi să elibereze două localităţi, Novodarivka şi Neskuchne, în regiunile Doneţ, respectiv Zaporojia, conform Visegrád 24.

Sursă foto: Visegrad 24

A fost vorba de două atacuri de nivel tactic, conform mai multor surse militare. Acţiunea forţelor ucrainene a fost confirmată şi de armata rusă, care a raportat ofensiva, dar nu şi victoria sau retragerea militarilor.

 

Între timp, ruşi din Legiunea Rusia Liberă au atacat din nou Rusia şi sunt lupte grele cu forţele interne de securitate pentru controlul localităţii Novaya Tavolzhanka, din Regiunea Belgorod, care a fost atacată şi în trecut de forţe paramilitare ruse, de pe teritoriul Ucrainei.

Armata rusă a confirmat că a fost nevoită să bombardeze localităţi din regiunea rusă Belgorod pentru a opri avansarea trupelor paramilitare.

Pentru prima dată a fost confirmată participarea voluntarilor polonezi pe teritoriul Rusiei, în prima incursiune din regiunea Belgorod, desfăşurată pe 22 mai.

 

Un alt grup paramilitar, Corpul Voluntarilor Ruşi, a făcut incursiuni în localităţile Shchebekino şi Gladkov. Aceştia au postat un clip pe o reţea de socializare în care cer o întâlnire cu guvernatorul provinciei, Vyacheslav Gladkov, pentru a discuta despre viitorul Rusiei. Ca un gest prietenesc, se oferă să elibereze oraşul ocupat Galdkov, conform Kyiv Independent.

Între timp, armata Ucrainei a postat un clip în care declară că nu vor fi publicate informaţii despre contraofensivă şi îndeamnă la păstrarea secretului operaţiunilor în curs.