14 august 2018

Turcia va boicota produse electronice fabricate în Statele Unite

Mihai Draghici

Turcia va boicota produse electronice fabricate în Statele Unite, a anunţat marţi preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Recep Tayyip Erdogan a dat asigurări că Turcia a luat măsurile adecvate pentru funcţionarea economiei, în contextul deprecierii puternice a lirei din cauza tensiunilor cu Washingtonul.

Preşedintele Turciei consideră că este important să fie menţinută o poziţie politică fermă.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan consideră că Turcia a depus "suficiente" eforturi pentru remedierea relaţiilor cu Statele Unite, avertizând Washingtonul că ameninţările nu vor produce rezultate. "Noi am făcut suficient pentru remedierea relaţiilor cu Statele Unite", a declarat luni ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu. Statele Unite trebuie să înveţe că ameninţările nu vor produce rezultate în relaţia cu Turcia, a subliniat Cavusoglu.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Statele Unite că au declanşat "război economic" împotriva Turciei, afirmând că este pregăit să colaboreze cu Rusia, China şi Iran pentru stabilizarea monetară, în contextul deprecierii puternice a lirei turce.