22 octombrie 2018

Turcia ştie adevărul în cazul dispariţiei jurnalistului Jamal Khashoggi şi îl va dezvălui - Erdogan

Teodora Marinescu

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că va dezvălui marţi tot adevărul în cazul dispariţiei şi uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, în cadrul unei şedinţe cu parlamentarii care fac parte din partidul său, relatează site-ul postului France 24.

Sursă foto: Mediafax

"Vom căuta dreptate şi vom dezvălui adevărul", a promis Erdogan în cadrul unei manifestaţii care a avut loc la Istanbul.

Declaraţia preşedintelui turc a fost făcută în contextul în care Arabia Saudită, la două săptămâni după dispariţia jurrnalistului saudit, a recunoscut că acesta a fost ucis la 2 octombrie în consulatul saudit de la Istanbul.

Riadul a anunţat că a concediat cinci oficiali de rang înalt şi a arestat 18 saudiţi în urma investigaţiei iniţiale.

Cu toate acestea, Erdogan a exprimat scepticism pentru explicaţia Arabiei Saudite privind asasinarea lui Jamal Khashoggi.

"De ce au venit cei 15 bărbaţi aici? De ce au fost arestaţi 18?" a întrebat preşedintele turc.

Jamal Khashoggi era editorialist al cotidianului american The Washington Post şi îl critica pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Acesta a fost declarat dispărut în data de 2 octombrie, după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite în Istanbul pentru a-şi depune documentele de căsătorie şi nu a mai ieşit.