17 noiembrie 2018

Trump va discuta cu Pompeo despre concluziile CIA privind asasinarea lui Khashoggi

Teodora Marinescu

Preşedintele american Donald Trump a declarat că va discuta sâmbătă cu secretarul de Stat Mike Pompeo şi cu Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) despre concluziile privind asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Presa americană a relatat vineri că CIA a concluzionat că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi în Istanbul luna trecută.

Cu toate acestea, Trump a reiterat pentru reporterii de la Casa Albă că i s-a transmis că prinţul moştenitor Mohammed bin Salman nu este implicat în acest incident.

"Nu am discutat încă. Vom discuta cu reprezentanţi CIA mai târziu şi cu mulţi alţii. Voi face acest lucru din avion. Voi discuta de asemenea şi cu secretarul de Stat Mike Pompeo", a declarat Trump.

Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului Washington Post şi un critic la adresa prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, a fost ucis la 2 octombrie, după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine acte pentru căsătorie.

Mai mulţi oficiali de rang înalt din cadrul Administraţiei SUA au declarat că Arabia Saudită trebuie trasă la răspundere pentru această crimă şi să îi pedepsească pe cei 17 suspecţi.