11 noiembrie 2018

Trump şi Erdogan au discutat despre cazul Khashoggi

Mircea Olteanu

Preşedintele SUA, Donald Trump, a discutat la Paris cu omologul său turc, Recep Erdogan, despre cazul uciderii disidentului saudit Jamal Khashoggi, a declarat duminică un oficial de la Casa Albă, informează cotidianul Haaretz.

Sursă foto: Mediafax

Discuţia a avut loc sâmbătă seară, în cursul unui dineu la care au participat lideri politici din întreaga lume care au venit la Paris pentru a participa la cermoniile de comemorare a centenarului armistiţiului care a pus capăt Primului Război Mondial.

Trump a afirmat săptămâna trecută că discută cu Congresul, Turcia şi Arabia Saudită pentru a stabili cine este responsabil de uciderea jurnalistului.

Khashoggi a dispărut după ce 2 octombrie a intrat în Consulatul saudit din Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale. Cadavrul său nu a fost găsit până în acest moment.

Deşi iniţial a negat, Arabia Saudită a recunoscut că jurnalistul a fost ucis în consulat într-o operaţiune "neaprobată".

Erdogan a anunţat sâmbătă că Turcia a trimis autorităţilor din Arabia Saudită, SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania mai multe înregistrări despre care Ankara susţine că oferă detalii despre uciderea dizidentului saudit Jamal Khashoggi. Cu această ocazie, liderul de la Ankara a acuzat din nou autorităţile saudite că ştiu cine l-a ucis pe Khashoggi.