17 martie 2024

Trump prezice sfârşitul democraţiei americane dacă va pierde alegerile din 2024

Laura Buciu

Donald Trump a declarat sâmbătă că dacă nu va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie 2024 va însemna probabil sfârşitul democraţiei americane.

Sursă foto: Mediafax

Candidatul prezidenţial republican, care s-a adresat susţinătorilor din Ohio, a făcut această afirmaţie după ce a repetat afirmaţia potrivit căreia înfrângerea sa la alegerile din 2020 în faţa preşedintelui democrat Joe Biden a fost rezultatul unei fraude electorale, scrie Reuters.

În timpul unui discurs în aer liber, Trump a prezis că, dacă nu va câştiga alegerile generale din 5 noiembrie, democraţia americană va lua sfârşit.

„Dacă nu vom câştiga aceste alegeri, nu cred că veţi mai avea alte alegeri în această ţară”, a spus Trump.

Trump, care este urmărit penal în Georgia pentru că a încercat să anuleze rezultatul alegerilor din 2020 în acest stat, a obţinut săptămâna aceasta un număr suficient de delegaţi pentru a obţine matematic nominalizarea republicană.

O revanşă la alegerile generale cu Biden va fi probabil extrem de strânsă. Un sondaj Reuters/Ipsos de săptămâna trecută i-a găsit pe cei doi candidaţi la egalitate statistică în rândul alegătorilor înregistraţi.

Trump şi-a deschis discursul de la Dayton cu un omagiu adus susţinătorilor săi care se află în prezent în închisoare pentru revoltele de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021, când au încercat să blocheze certificarea victoriei lui Biden în alegerile din 2020.

Trump i-a salutat şi i-a numit „patrioţi” şi „ostatici”.