28 iunie 2020

Trump nu a ştiut despre sumele de bani oferite de ruşi talibanilor drept recompensă pentru uciderea militarilor americani. Moscova spune că e fake news

Florin Jipa

Donald Trump nu a fost informat despre raportul structurilor americane de informaţii prin care serviciul militar rusesc de informaţii – GRU ar fi oferit recompense în bani talibanilor pentru uciderea militarilor americani, conform Casei Albe, care nu a infirmat, însă, existenţa acestui raport.

Sursă foto: Profi Media

Declaraţia a fost făcută sâmbătă de Kayleigh McEnany, secretarul de presă de la Casa Albă, care a motivat faptul că „Statele Unite primesc mii de informaţii zilnic, care sunt sortate foarte strict.”

Şi Federaţia Rusă a reacţionat, prin Ministerul de Externe, care a acuzat serviciile de informaţii americane de lipsă de profesionalism şi presa americană de fake news.

Vineri, New York Time a publicat date dintr-un raport de informaţii care a ajuns la Casa Albă în urmă cu câteva luni, în care se spunea că o unitate specială a informaţiilor militare ruseşti ar fi plătit reprezentanţi ai talibanilor pentru a ucide militari americani în Afganistan.