05 iulie 2019

Trump: Migranţii care sunt nemulţumiţi de condiţiile din centrele de detenţie ar trebui să rămână la ei în ţară

Bianca Pavaluca

Preşedintele american Donald Trump a declarat că migranţii care nu sunt mulţumiţi de condiţiile din centrele de detenţie din SUA ar trebui să rămână în ţara lor natală, în contextul unui nou val de critici în ceea ce priveşte modul în care preşedintele gestionează criza migranţilor, conform Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Dacă imigranţii ilegali nu sunt mulţumiţi de condiţiile din centrele de detenţie rapid-construite, doar spuneţi-le să nu vină. Toată problema s-ar rezolva!”, a declarat Donald Trump prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Parlamentarii democraţi şi activiştii care au vizitat recent centrele de detenţie pentru migranţi din apropierea graniţei Statelor Unite au descris condiţiile ca fiind „de coşmar” şi au criticat faptul că centrele sunt supraaglomerate şi nu există acces adecvat la apă, mâncare şi alte lucruri de bază.

„Membrii poliţiei de frontieră nu sunt doctori sau asistente. O treabă foarte bună, una peste alta. Mulţi dintre aceşti migranţi ilegali trăiesc mult mai bine acum decât în ţările din care au venit şi sunt în siguranţă”, a transmis preşedintele american prin intermediul Twitter.