09 mai 2018

Trump - Merkel - Macron sau relaţia SUA - Europa

Sergiu Medar

O analiză comparativă a vizitelor preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarului german, Angela Merkel, în SUA scoate în evidenţă relaţiile dintre Europa şi SUA, interesele acestora pe diferite subiecte. Punerea în evidenţă a punctelor de vedere diferite în discuţiile pe care aceştia le-au avut cu preşedintele SUA, Donald Trump, permite găsirea de soluţii care să menţină o relaţie transatlantică consolidată.

Sursă foto: HEPTA

Vizitele consecutive ale preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, (23-24 aprilie) şi cancelarului german, Angela Merkel, (27 aprilie) în SUA au scos în evidenţa relaţia actuală care există între SUA şi Uniunea Europeană. Acestea au avut loc imediat după intervenţia punctuală şi decisă a SUA şi a Franţei în Siria, înainte de potenţialul summit cu Coreea de Nord şi în contextul recentelelor schimbări, în domeniul securităţii, în interiorul administraţiei Trump.  Cele două vizite ale [...]

Testează abonamentul

Poți să accesezi întreg articolul doar dacă ești abonat la MonitorulApararii.ro.

Alege abonament Cere demo

Dacă ai deja un abonament valid intră în cont mai jos

Am uitat parola

Nu ai cont încă? Înregistrează-te aici

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor Monitorului Apararii si Securitatii. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Citarea se poate face în limita a 250 de semne cu conditia citarii sursei si mentionarii linkului site-ului https://monitorulapararii.ro/. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.
Nota: Utilizatorii care au achizitionat un abonament cu drept de republicare au permisiunea de reproducere a maxim 4 articole pe luna si numai intr-o singura publicatie, cu conditia citarii sursei si mentionarii linkului (model: Articol preluat din https://monitorulapararii.ro/).