15 octombrie 2018

Trump este echivoc: Secretarul Apărării James Mattis este "un tip bun", dar şi "poate pleca"

Marinela Sarbu

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că nu ştie dacă secretarul Apărării James Mattis intenţionează să demisioneze, dar a declarat într-un interviu înregistrat transmis de postul CBS că generalul s-ar putea retrage şi că Mattis este "un fel de democrat", relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

"Ar putea fi faptul că el" intenţionează să plece, a afirmat Trump, potrivit unui extras dintr-un interviu transmis duminică. "Cred că este un fel de democrat, dacă vrei să ştii adevărul. Dar generalul Mattis este un tip bun. Noi ne intelegem foarte bine. Poate pleca. Adică, la un moment dat, toată lumea pleacă. Toata lumea. Oamenii pleacă. E Washington", a adăugat acesta.

Aceasta este prima dată cînd preşedintele republican declară public ceva negativ despre Mattis, care luna trecută le-a spus reporterilor să nu ia în serios informaţiile legate de demisia acestuia..

Întrebat despre remarcile lui Trump, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning, a transmis într-o scurtă declaraţie: "Secretarul Mattis este concentrat pe a-şi face treaba, asigurându-se că armata americană rămâne cea mai letală forţă de pe planetă".

Viitorul lui Mattis a devenit un focar al speculaţiilor media, mai ales după lansarea unei cărţi de către reporterul Watergate, Bob Woodward, luna trecută, în care Mattis face anumite afirmaţii împotriva lui Trump.

Mattis a negat faptul că a făcut astfel de comentarii.