27 februarie 2019

Trump crede că liderul nord-coreean vrea să facă "ceva măreţ "

Teodora Marinescu

Preşedintele american Donald Trump a lăudat miercuri "potenţialul extraordinar" al Coreei de Nord şi a declarat că liderul nord-coreean Kim Jong-un vrea să facă ceva măreţ, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Cei doi se vor întâlni la hotelul Metropole, din capitala vietnameză Hanoi, la ora locală 6.30 (ora României, 13.30), unde vor purta o discuţie scurtă, urmată de cină, a informat Casa Albă.

"Vietnamul se dezvoltă cum puţine locuri din lumea asta o fac. Coreea de Nord ar putea face acelaşi lucru, chiar foarte repede, dacă s-ar denucleariza", a declarat Donald Trump pe Twitter.

"Potenţialul este extraordinar, o mare oportunitate, aproape cum nu a mai fost în istorie, pentru prietenul meu Kim Jong-un. Vom afla în curând - foarte interesant!" a adăugat liderul de la Casa Albă.

Acesta a mai afirmat că aşteaptă cu nerăbdare discuţiile cu liderul nord-coreean şi speră la succes.

Kim Jong-Un şi Donald Trump se vor întâlni în capitala Vietnamului, Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în funcţie cu un lider al Coreei de Nord. Cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.