25 februarie 2019

Trump crede că Coreea de Nord ar putea fi o "mare putere economică"

Mircea Olteanu

Coreea de Nord ar putea deveni una din "marile puteri economice" ale lumii dacă renunţă la arsenalul nuclear, susţine preşedintele SUA, Donald Trump, care urmează să se întâlnească săptămâna aceasta cu liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, informează site-ul postului BBC News.

"Preşedintele Kim (Jong-Un) realizează, probabil mai bine decât oricine altcineva, că fără arme nucleare, ţara sa ar putea deveni rapid una din marile puteri economice ale lumii. Datorită locaţiei şi poporului (şi a lui), are un potenţial de creştere rapidă mai mare decât orice altă naţiune", afirmă Trump într-un mesaj postat duminică pe Twitter.

Mesajul liderului de la Casa Albă vine la câteva ore după ce Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, a declarat că regimul de la Phenian continuă să reprezinte o ameninţare nucleară.

Prezent duminică după-amiază la Balul Guvernatorilor, preşedintele SUA a afirmat că a dezvoltat "o relaţie foarte foarte bună" cu liderul nord-coreean.

Kim Jong-Un şi Donald Trump se vor întâlni în capitala Vietnamului, Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în funcţie cu un lider al Coreei de Nord. Cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.