18 noiembrie 2018

Trump crede că CIA s-a pripit în concluziile despre cazul Khashoggi

Teodora Marinescu

Preşedintele american Donald Trump a declarat că concluziile CIA, privind implicarea prinţului moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman în uciderea jurnalistului Jamal Khashogii, sunt „foarte pripite”, dar posibile, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Liderul de la Casa Albă a informat că va primi un raport complet privind acest caz marţi.

Raportul de marţi va explica pe cine consideră Guvernul Statelor Unite că este responsabil de asasinarea lui Jamal Khashoggi. Deocamdată este neclar cine va elabora acest raport.

Afirmaţiile lui Trump au fost făcute la câteva ore după ce Departamentul de Stat a informat că Guvernul va lucra pentru a determina cine este responsabil pentru crima comisă în consulatul saudit de la Istanbul.

"Relatările recente privind faptul că Guvernul SUA are deja o concluzie nu sunt adevărate. Rămân o grămadă de întrebări la care nu este un răspuns", a declarat Heather Nauer, purtătoarea de cuvânt a Departamentul de Stat.

Donald Trump a discutat la telefon cu directorul CIA, Gina Haspel şi cu secretarul de Stat Mike Pompeo, a afirmat purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Huckabee.

Jamal Khashoggi a dispărut în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu.

Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor saudit ar fi implicat în acest complot. Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut clarificări din partea Arabiei Saudite în acest caz.