17 iulie 2019

Trump crede că a făcut progrese "semnificative" în relaţia cu Coreea de Nord, deşi Kim Jong-Un vrea reluarea testelor nucleare

Bianca Pavaluca

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că Administraţia de la Washington a făcut progrese semnificative în relaţia cu Coreea de Nord şi a transmis că nu se simte presat să încheie un acord privind denuclearizarea, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Donald Trump a declarat că „timpul nu este esenţial” în ceea ce priveşte rezolvarea disputei cu Administraţia de la Phenian.

Administraţia Kim Jong-Un a sugerat, marţi, că ar putea relua testele nucleare şi balistice din cauza exerciţiilor militare comune organizate de Statele Unite şi Coreea de Sud.

Coreea de Nord a suspendat testele nucleare şi balistice în contextul dialogului liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, cu preşedintele SUA, Donald Trump.

În aprilie, Donald Trump a catalogat drept "excelentă" relaţia cu liderul autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, manifestând disponibilitatea organizării unui nou summit. Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat în februarie în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean.