09 septembrie 2018

Trump cere redirecţionarea a 25 de milioane de dolari destinaţi palestinienilor

Marinela Sarbu

Donald Trump a cerut ca 25 de milioane de dolari destinaţi îngrijirii palestinienilor din spitalele din Ierusalimul de Est să fie redirecţionaţi, ca urmare a revizuirii ajutorului american, a transmis sâmbătă un oficial al Departamentului de Stat al SUA, anunţă The Guardian.

Sursă foto: Mediafax

Ministerul de Externe palestinian a afirmat că reducerea a făcut parte dintr-o încercare a SUA "de lichidare a cauzei palestiniene" şi a declarat că va ameninţa viaţa a mii de palestinieni şi mijloacele de existenţă ale miilor de angajaţi ai spitalelor.

"Această escaladare periculoasă şi nejustificată americană a trecut toate liniile roşii şi este considerată o agresiune directă împotriva poporului palestinian", a transmis acesta.

Trump a cerut o revizuire a asistenţei acordate de SUA palestinienilor la începutul acestui an, declarând că aceasta a fost menită să asigure că fondurile au fost cheltuite în conformitate cu interesele naţionale ale Statelor Unite şi că furnizează valoare taxelor contribuabililor americani.

"În urma acestei revizuiri, la recomandarea preşedintelui, vom redirecţiona aproximativ 25 de milioane de dolari iniţial planificaţi pentru reţeaua de spitale din Ierusalimul de Est. Aceste fonduri vor merge la proiecte de înaltă prioritate în altă parte", a declarat oficialul de la Departamentul de Stat.