29 august 2018

Trump avertizează cu privire la "violenţa de stânga" dacă democraţii câştigă alegeri intermediare

Marinela Sarbu

Preşedintele american Donald Trump a avertizat miercuri că politicile sale vor fi "violent" răsturnate dacă democraţii vor câştiga alegerile intermediare din Statele Unite de la mijlocul lunii noiembrie, informează BBC.

El a spus liderilor evanghelici că votul va fi un "referendum" privind libertatea de exprimare şi religioasă şi că acestea vor fi ameninţate de "oameni violenţi".

El a apelat la grupurile creştine conservatoare pentru ajutor, spunând că vor fi la un vot de a "pierde totul".

O înregistrare audio a întâlnirii cu uşile închise dintre Donald Trump şi liderii evanghelici la Casa Albă a fost difuzată în presa americană.

În cadrul întrevederii, Trump a declarat că alegerile intermediare nu au fost doar un referendum la adresa lui, ci şi despre ”religia voastră, este un referendum asupra libertăţii de exprimare şi a primului amendament (care garantează libertăţile fundamentale)".

"Nu este o chestiune de genul va fi sau nu, este o chestiune prin care ei vor răsturna tot ceea ce am făcut noi şi o vor face repede şi violent ... Există violenţă. Când te uiţi la Antifa, aceştia sunt oameni violenţi” a adăugat Trump.

Antifa, prescurtare pentru antifascişti, reprezintă grupuri de protestatari de extremă stângă care luptă împotriva ideologiei de extremă dreaptă şi se ciocnesc în mod regulat cu demonstranţii de extrema dreaptă.

Alegerile intermediare din noiembrie sunt văzute pe scară largă ca un test al popularităţii preşedintelui.

Domnul Trump se confruntă cu o publicitate negativă după ce fostul său avocat şi fostul său şef de campanie au fost condamnaţi la începutul acestei luni.