23 octombrie 2018

Trump nu vrea dispariţia investiţiilor companiilor americane în Arabia Saudită

Mircea Olteanu

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat, luni, că în continuare nu este satisfăcut de explicaţiile Riadului privind decesul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, adăugând însă că nu vrea să dispară investiţiile realizate în Statele Unite de companii şi persoane din Arabia Saudită.

Sursă foto: Mediafax

Jurnalistul Jamal Khashoggi, un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman al Saud, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

Riadul a negat iniţial că ar avea informaţii despre dispariţia acestuia. Ulterior, oficiali saudiţi au admis că jurnalistul a fost ucis în cursul unei altercaţii produse în incinta Consulatului.

"Nu sunt satisfăcut cu ceea ce am auzit", a declarat Trump, adăugând: "Nu vreau să se piardă investiţiile care au fost făcute în ţara noastră".

Preşedintele SUA a declarat şi sâmbătă că este nemulţumit de explicaţiile autorităţilor saudite, însă anterior a părut să încerce să minimalizeze presupusa implicare a Riadului în acest incident, relatează agenţia Reuters.