20 noiembrie 2018

Trei suspecţi de pregătirea unui atac terorist au fost arestaţi la Melbourne

Mircea Olteanu

Poliţia australiană a arestat trei indivizi suspectaţi că pregăteau un atentat la Melbourne, la câteva săptămâni după ce în acelaşi oraş un islamist a înjunghiat mortal o persoană în urma unui incident considerat de natură teroristă de autorităţi, informează postul BBC News.

Sursă foto: Mediafax

Poliţia federală şi statală şi alte agenţii care fac parte din Echipa Comună de Contra-terorism au efectuat marţi dimineaţă razii în partea de nord-vest a oraşului.

Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani, sunt cetăţeni australieni de origine turcă, doi dintre aceştia fiind fraţi.

Autorităţile au transmis că există indicii că suspecţii erau inspiraţi de propaganda reţelei teroriste Stat Islamic.

Un oficial din cadrul poliţiei a declarat că cei trei încercau să obţină arme semiautomate cu intenţia de a comite un atentat într-un loc aglomerat.

Suspecţii erau în atenţia autorităţilor încă de anul trecut, iar paşapoartele lor au fost recent anulate pe fondul temerilor că ar fi putut încerca să participe la acţiuni teroriste în străinătate.

La începutul acestei luni, un bărbat de origine somalează a înjunghiat trei persoane, dintre care una mortal, fiind în cele din urmă ucis de forţele de ordine. Reţeaua Stat Islamic a revendicat atacul terorist, fără însă să ofere vreo dovadă.