03 mai 2018

Tranzacţie de aproape un miliard de dolari - Bahrain va cumpăra elicoptere de atac şi utilitare produse de Bell Helicopter

Monitorul Apărării şi Securităţii

Bahrain va achiziţiona elicoptere de atac AH-1Z şi elicoptere utilitare Bell AH-1Y produse de Bell Helicopter, după ce Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea în valoare de aproape un miliard de dolari.

Sursă foto: Mediafax

“Agenţia de Cooperare în domeniul Securităţii a emis aprobarea necesară, notificând Congresului american această posibilă vânzare în data de 27 aprilie 2018 (...)Costul total al tranzacţiei este estimat la 911,4 milioane de dolari”, conform unui comunicat al companiei.

Guvernul din Bahrain a solicitat 12 elicoptere de atac AH-1Z, 26 motoare T-700 GE 401C (dintre care 24 instalate şi două de rezervă, 14 rachete AGM-114 Hellfire, şi 56 de sisteme de rachete ghidate prin laser Advance Precision Kill Weapon System II (APKWS-II) WGU-59Bs.

Pe lângă alte tipuri de sisteme vor mai fi achiziţionate echipamente de suport, rezervoare pentru motoarele de schimb, piese de rezervă şi pentru reparaţii, echipamente de test şi unelte, publicaţii şi date tehnice, echipamente de instruire a personalului, servicii de inginerie guvernamentală şi contractantă din SUA, servicii de asistenţă tehnică şi logistică şi alte elemente legate de logistică şi suport

Principalii contractori pentru această tranzacţie vor fi Bell Helicopter (Textron, Fort Worth, TX); şi General Electric Company (Lynn, Massachusetts).

Elicopterele AH-1Z şi UH-1Y sunt ultima generaţie de aeronave ale companiei Bell Helicopter  şi sunt operate în prezent de către infanteria marină a Statelor Unite.