17 mai 2019

Transfer de autoritate al componentei americane a Grupului de Luptă Polonia

Andreea Soare

În baza Bemowo Piskie Training Area a avut loc, în 16 mai, transferul de autoritate al componentei americane a Grupului de Luptă Polonia, arată un comunicat al Forţelor Terestre Române.

Sursă foto: Forţele Terestre Române

„Task Force Raider condusă de locotenent colonelul Donny Hebbel a predat conducerea şi misiunea Prezenţei Consolidate Înaintate către Task Force Pacesetter condusă de locotenent colonelul Mark O'Neill”, se adaugă în comunicat.

„La această ceremonie au participat şi militarii noştrii din cadrul Detaşamentului de Apărare Antiaeriană ,,Scorpionii Albaştri'' care se află din luna martie în acest teatru de operaţii. De asemenea, prezenţi la ceremonie au fost, Şeful Forţelor Armate Poloneze generalul – locotenent Jarosław Mika, Locţiitorul Generalului Adjutant din Pennsylvania, generalul de brigadă Mark J. Schindler, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate, general de brigadă Norbert Iwanowsk, precum şi familiile militarilor care şi-au terminat misiunea.

 Militarii români participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenţei înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianţei NATO, alături de partenerii americani, britanici, polonezi şi croaţi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varşovia.”