13 mai 2019

Theresa May se opune în continuare convocării unui nou referendum pe tema Brexit

Mihai Draghici

Prim-ministrul Theresa May se opune în continuare ideii organizării unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, anunţă Guvernul de la Londra, potrivit cotidianului The Guardian.

"Theresa May a spus de multe ori că se concentrează pe producerea Brexit prin aplicarea rezultatului primului referendum", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a purtat discuţii secrete privind posibilitatea organizării unui nou referendum pe tema apartenenţei ţării la Uniunea Europeană, în contextul impasului privind aprobarea Acordului Brexit, au afirmat surse politice de la Londra citate de cotidianul The Telegraph.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist (centru-stânga, opoziţie), a semnalat recent că ar trebui organizat un nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Guvernul de la Londra a decis participarea la alegerile pentru desemnarea membrilor Parlamentului European, scrutinul urmând să fie organizat în Marea Britanie pe 23 mai.