08 iunie 2023

The Washington Post: Armata ucraineană a intensificat atacurile, în cadrul contraofensivei

Mihai Draghici

Armata ucraineană a intensificat atacurile pe linia frontului din estul Ucrainei, ceea ce marchează începerea unei etape cruciale a contraofensivei pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia, afirmă surse citate de cotidianul The Washington Post.

Sursă foto: Mediafax

Conform unor oficiali militari ucraineni, forţele militare ucrainene au intensificat atacurile în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Însă Igor Strelkov, un veteran militar rus şi fost ofiţer în cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB), a declarat că Ucraina a iniţiat contraofensiva în urmă cu câteva zile. "Poate că putem spune cu destul de multă certitudine că ofensiva forţelor militare ucrainene a început acum 5-6 zile", a declarat Igor Strelkov, conform cotidianului The Washington Post.

Administraţia de la Kiev a transmis în mod repetat că nu va anunţa oficial începerea contraofensivei. În ultimele săptămâni, forţele militare ucrainene au lansat o serie de atacuri, înclusiv asupra unor regiuni din Rusia, semnalând posibilitatea lansării contraofensivei anticipate de câteva luni.

Atacurile forţelor militare ucrainene se concentrează în regiunile Herson şi Zaporojie, dar sunt complicate de inundaţiile apărute după distrugerea barajului Hidrocentralei Kahovka de pe Fluviul Nipru.