12 februarie 2019

May vrea să demisioneze în vară din funcţia de premier - The Sun

Mircea Olteanu

Premierul britanic Theresa May intenţionează să demisioneze în această vară, la scurt timp după Brexit, vrând să influenţeze procesul de alegere a persoanei care o va succeda la şefia guvernului de la Londra, potrivit unor surse guvernamentale, citate de cotidianul The Sun.

Sursă foto: Mediafax

Potrivit surselor menţionate mai sus, planul Theresei May ar avea drept scop să preîntâmpine preluarea şefei Guvernului de la Londra de către principalul ei rival, Boris Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale de rang înalt, Liam Fox, ministrul Comerţului şi un apropiat al Theresi May "este convins că ea va renunţa în această vară. Afirmă că tot ce i-a spus prim-ministrul sugerează asta".

"Este hotărâtă să se asigure că persoana potrivită o va succeda, dar nu va avea nici un cuvânt de spus dacă se ajunge faza forţării să demisioneze", a completat sursa citată.

De asemenea, Greg Clark, ministrul pentru Mediul de Afaceri, le-a spus prietenilor săi că se aşteaptă ca premierul Theresa May să se retragă în mod voluntar în cursul acestui an.

Se crede că Theresa May vrea să renunţe la putere la scurt timp după Brexit, cât va fi într-o poziţie relativ solidă, pentru a putea avea un cuvânt de spus în ceea ce priveşte alegerea viitorului lider al conservatorilor.