22 februarie 2019

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE

Mihai Popa

Prin utilizarea acestui site, www.monitorulapararii.ro, sunteti de acord cu termenii si conditiile de utilizare metionate în aceasta pagina. Accesul si utilizarea acestui site sunt supuse urmatorilor termeni si conditii de utilizare si tuturor legilor si regulamentelor aplicabile. Accesând si utilizând site-ul, acceptati, fara limitari sau calificari, acesti termeni si conditii si luati la cunostinta ca orice alte acorduri între dumneavoastra si terte parti cu privire la utilizarea site-ului sunt înlocuite prin prevederile prezentului document. Daca nu sunteti de acord sau nu acceptati, fara limitari sau calificari, Termenii si Conditiile de Utilizare ale acestui site, va rugam sa parasiti aceasta platforma.

Prin continuarea utilizarii serviciilor si produselor oferite de site-ul www.monitorulapararii.ro  confirmati ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile de Utilizare mai jos mentionati.

TERMENI GENERALI

a. Site-ul www.monitorulapararii.ro, numit generic în continuare MONITORULAPARARII.ro, este proprietatea SC Mediafax S.A - în reorganizare. Accesarea acestui site ori a oricarei parti din acest site presupune acordul tacit cu termenii ce urmeaza. Acordul de utilizare îsi produce efectele între dumneavoastra si SC Mediafax S.A - în reorganizare. Acceptarea se considera tacita si fara rezerve.

b. MONITORULAPARARII.ro poate schimba continutul site-ului la orice moment, poate aduce modificari de structura, continut si accesibilitate, poate sista furnizarea informatiilor pe site, fara un acord prealabil si fara vreo notificare catre dumneavoastra ori catre terte persoane.

c. Continuarea utilizarii site-ului presupune acordul dumneavoastra tacit si acordul în întregime cu Termenii si conditiile prezentate în cele ce urmeaza. Utilizarea presupune acceptarea regulilor MONITORULAPARARII.ro.

d. MONITORULAPARARII.ro poate schimba, suspenda sau întrerupe, în orice moment, fara a anunta în prealabil, site-ul. MONITORULAPARARII.ro poate limita accesul la site ori la anumite parti din site. Totodata, MONITORULAPARARII.ro poate limita accesul la anumite facilitati/frame-uri din site, poate aduce limitari de acces anumitor IP-uri fara notificari si fara vreo raspundere.

1. CONTINUTUL

a. Continutul site-ului este destinat uzului personal, fara scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate (incluzând, dar fara a se limita la, articole, informatii, fotografii, date, clipuri audio/video - generic numite continut) sunt protejate de dispozitiile legale incidente: Legea nr. 8/1996, cu modificarile si completarile ulterioare - privind dreptul de autor si drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 - privind marcile si indicatiile geografice si Legea nr. 129/1992, republicata – privind protectia desenelor si modelelor. Lipsa mentiunii privind unele texte legale ori dispozitii incidente nu duc la inaplicabilitatea acestora.

b. Site-ul si Continutul sunt protejate de Legea drepturilor de autor din România, precum si de dispozitiile privitoare la copyright aplicabile în alte teritorii decât România. Dumneavoastra nu puteti copia, stoca, modifica ori transfera cu orice titlu, în parte ori întreg site si/sau Continutul. Exploatarea este libera, sub conditia non-comercialitatii si respectarii termenilor impusi de catre MONITORULAPARARII.ro.

c. Orice forma de copiere, stocare, modificare si/sau transmitere a Continutului este expres interzisa, fara acordul prealabil si scris al MONITORULAPARARII.ro.

d. MONITORULAPARARII.ro nu raspunde de eventualele prejudicii, litigii existente, nascute ori izvorâte în legatura cu/din copierea, stocarea, modificare ori transferarea întregului ori a unei parti din Continut în orice mediu.

e. În cazul în care considerati ca orice material publicat pe acest site de echipa redactionala sau de oricine altcineva încalca drepturile de autor sau orice alte drepturi, va rugam sa ne sesizati acest lucru printr-un mesaj trimis la adresa publicata în sectiunea Contact a site-ului sau pe adresa de e-mail monitorulapararii@mediafax.ro.

f. Va informam ca SC Mediafax S.A - în reorganizare îsi va asigura si impune în mod hotarît recunoasterea drepturilor de proprietate intelectuala în conformitate cu legile în vigoare, ajungând daca este cazul, la actionarea în judecata a celor vinovati de încalcarea dreptului de proprietate intelectuala,.

2. DREPTURILE DE AUTOR

a. Toate drepturile rezervate. SC Mediafax S.A - în reorganizare acorda permisunea de a utiliza site-ul www.monitorulapararii.ro în urmatoarele conditii:

b. Sunt interzise copierea, modificarea, expunerea, refolosirea, reproducerea, publicarea, autorizarea, acordarea de licenta de folosire, crearea de lucrari derivate din, sau sa transferati, sa vindeti sau sa folositi Continutul publicat de catre SC Mediafax S.A - în reorganizare pe acest site, materialele protejate prin legile nationale si internationale de copyright, în alt mod decât cu acordul scris al SC Mediafax S.A - în reorganizare precum si orice modalitate de exploatare a continutului site-ului www.monitorulapararii.ro, cu exceptia afisarii pe ecranul unui computer personal si imprimarea sau descarcarea, în scop personal si necomercial, a anumitor documente sau informatii explicit desemnate în acest scop, cu conditia pastrarii nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuala, alte drepturi de proprietate si conditiile de utilizare ale documentelor sau informatiilor respective.

c. Este interzis sa folositi site-ul www.monitorulapararii.ro pentru a afisa sau transmite orice fel de material ce are caracter amenintator, fals, înselator, abuziv, de hartuire, licentios, calomniator, vulgar, obscen, scandalos, instigator, pornografic sau profanator, sau orice alt fel de material care poate constitui sau încuraja un comportament ce va putea da nastere unei infractiuni, sau ar putea conduce la raspunderea civila, sau ar încalca în alt mod legea. SC Mediafax S.A - în reorganizare va coopera cu oricare dintre autoritatile desemnate sa aplice legea si se va conforma cu orice sentinta judecatoreasca prin care se cere sau se ordona societatii SC Mediafax S.A - în reorganizare sa dezvaluie identitatea oricarei persoane care ar afisa sau transmite orice fel de informatie sau material de acest fel pe sau prin intermediul site-ului www.monitorulapararii.ro.

d. Este interzisa redistribuirea vreunei pagini din site prin framing cu exceptia existentei unui acord scris din partea SC Mediafax S.A - în reorganizare cu privire la acceptul redistribuirii vreunei pagini.

e. Este interzis sa utilizati site-ul www.monitorulapararii.ro în scop de publicitate sau pentru orice fel de cerere/oferta cu caracter comercial fara acordul SC Mediafax S.A - în reorganizare.

f. Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai în acord cu termenii agreati si mentionati in aceasta pagina de catre SC Mediafax S.A - în reorganizare, cu exceptia unui acord, valabil si recunoscut de ambele parti, utilizator si SC Mediafax S.A - în reorganizare.

g. SC Mediafax S.A - în reorganizare aproba preluarea fara cost a materialelor de presa purtatoare de drepturi de proprietate intelectuala, doar în limita a 250 de semne, spatiile si URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor, asigurându-se astfel atât libera circulatie a informatiei, cât si caracterul de «revista a presei» sustinut de paginile de internet în cauza.

În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citata sursa informatiei. Preluarea a mai mult decât cele prevazute anterior se poate realiza doar în conditiile unui acord, financiar sau de alta natura, încheiat cu SC Mediafax S.A - în reorganizare.

Sursa www.monitorulapararii.ro va fi citata, cu link catre site, în primul paragraf (ex.: "Companiile locale de asigurari au emis în intervalul ianuarie-martie al acestui an 93.478 de polite auto obligatorii (RCA) cu clauza de decontare directa, cu 39% mai multe decât în al doilea semestru al anului trecut“, informeaza www.monitorulapararii.ro"). La sfârsitul ultimului paragraf al stirii si în cadrul acestuia se va preciza “Integral pe MONITORULAPARARII.ro.” (sau o formula echivalenta, practicata de site-urile în cauza), aceasta formula având link în www.monitorulapararii.ro.

De asemenea, la sfârsitul stirii, dupa ultimul paragraf si în afara acestuia (sau la începutul stirii, în functie de layout-urile site-urilor în cauza), se va preciza în mod vizibil: “SURSA: www.monitorulapararii.ro”, cu link catre site-ul www.monitorulapararii.ro.

Mediile offline se supun de asemenea termenilor agreati de catre SC Mediafax S.A - în reorganizare si în conformitate cu prevederile Legii drepturilor de autor din România.

h. MONITORULAPARARII.ro, logo-ul MONITORULAPARARII si oricare derivatie a logo-ului aprobat si validat de catre SC Mediafax S.A - în reorganizare si www.monitorulapararii.ro sunt proprietatea SC Mediafax S.A - în reorganizare, niciuna dintre ele neputând fi utilizata fara acordul scris al SC Mediafax S.A - în reorganizare, indiferent de mediul în care se doreste utilizarea lui.

3. RASPUNDERI

a. Prin utilizarea site-ului www.monitorulapararii.ro, dumneavoastra sunteti singurul responsabil atât fata de terti, cât si fata de MONITORULAPARARII.ro în legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea continutului. SC Mediafax S.A - în reorganizare si societatile sale afiliate, functionarii, directorii, agentii sau orice alta parte implicata în conceperea, producerea sau oferirea site-ului nu sunt raspunzatoare pentru daune directe sau indirecte, de orice natura, ce ar rezulta din sau în legatura cu utilizarea acestui site sau a continului sau. SC Mediafax S.A - în reorganizare nu îsi asuma nicio responsabilitate si nu va fi raspunzatoare pentru nicio dauna sau virusi care ar putea sa va infecteze computerul sau alte bunuri în urma accesarii sau utilizarii acestui site, sau descarcarii oricarui material, informatii, text, imagini, video sau audio de pe acest site.

b. SC Mediafax S.A - în reorganizare prin site-ul www.monitorulapararii.ro îsi rezerva dreptul de a modifica, sterge orice mesaj postat pe site, intrepretat la discretia MONITORULAPARARII.ro ca fiind abuziv, defaimator, obscen ori de natura a aduce vreo atingere unui drept legal protejat.

c. Utilizarea site-ului reprezinta faptul ca declarati si sunteti de acord cu publicarea de catre MONITORULAPARARII.ro a unui Continut, stabilit pe baza unor criterii proprii, Continut ce poate fi interpretat ca fiind publicat, prezentat într-o maniera care sa nu fie conforma cu dorintele dumneavoastra. Într-un astfel de caz, raspunderea MONITORULAPARARII.ro nu poate fi retinuta.

4. TRANSMITEREA DE INFORMATII CATRE MONITORULAPARARII.ro

a. Prin transmiterea de informatii catre SC Mediafax S.A - în reorganizare si oricare alta societate afiliata cu SC Mediafax S.A - în reorganizare si catre www.monitorulapararii.ro se întelege funizarea de catre dumneavoastra a unor materiale, incluzând, dar fara a se limita la mesaje, articole, informatii, fotografii, date, clipuri audio/video si comentarii.

b. Transmiterea de informatii catre SC Mediafax S.A - în reorganizare si oricare alta societate afiliata cu SC Mediafax S.A - în reorganizare si catre www.monitorulapararii.ro echivaleaza cu acceptul acordat catre MONITORULAPARARII.ro si societatilor afiliate (colectiv încadrate drept MONITORULAPARARII.ro) ca liber de orice obligatie privind achitarea unei plati si/sau remuneratii, ne-exclusiv si pe o perioada de 50 de ani, sa utilizeze, copieze, publice, distribuie, în orice mod si cu orice titlu, în orice mediu existent ori descoperit în viitor, aceste informatii.

c. Totodata, prin transmiterea de informatii catre MONITORULAPARARII.ro, se prezuma acordul dumneavoastra privind despagubirea MONITORULAPARARII.ro si/sau a tertilor ca urmare a existentei/nasterii unor prejudicii de orice fel din utilizarea, copierea, publicarea sau distribuirea respectivelor informatii. MONITORULAPARARII.ro nu accepta o raspundere limitata din partea furnizorului de informatii.

d. MONITORULAPARARII.ro nu îsi asuma responsabilitatea pentru materialele postate pe acest site de alte persoane decât cele care au un contract semnat cu institutia. Ne disociem de mesajele cu caracter rasist, xenofob, antisemit, calomniator, insultator, defaimator, obscen sau indecent publicate pe site de utilizatori în sectiunea de comentarii.

5. OBLIGATIILE UTILIZATORILOR LA ÎNREGISTRARE

a. Accesul la continutul online al site-ului www.monitorulapararii.ro este momentan liber.

6. COOKIES

a. Site-ul www.monitorulapararii.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile reprezinta date stocate pe hardul utilizatorului, continând informatii despre utilizator. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezinta un avantaj în folosul vizitatorilor. De exemplu, prin folosirea  unui cookie de pe browserul care acceseaza site-ul MONITORULAPARARII.ro, pentru care va fi suficient ca utilizatorul sa-si dea acceptul pe site doar o singura data, se vor retine preferintele utilizatorului (exemplu: folosirea variante de desktop a site-ului versus varianta de mobil). Daca utilizatorul refuza un cookie, poate sa utilizeze în continuare site-ul www.monitorulapararii.ro. Cookie-urile ne ajuta la urmarirea si segmentarea intereselor utilizatorilor nostri, pentru a intensifica experienta vizitarii site-ului nostru. Unii dintre partenerii nostri de afaceri folosesc cookie-uri pe site-ul nostru (de exemplu, cei care îsi fac publicitate). Cu toate acestea, nu avem acces si nici nu putem controla aceste cookie-uri. Pentru mai multe informatii si pentru a va exprima acordul cu privire la politica de utilizare cookie va rugam sa accesati urmatoarea adresa online https://monitorulapararii.ro/about-cookies.  

7. PARTAJAREA ARTICOLELOR

a. Daca utilizatorul doreste sa utilizeze serviciul nostru de partajare informându-si un contact în legatura cu site-ul sau newsletterul nostru, SC Mediafax S.A - în reorganizare nu va cere adresa de e-mail a destinatarului si nici cea a expeditorului. MONITORULAPARARII.ro nu stocheaza aceasta informatie întrucât actiunea se petrece în cadrul aplicatiei de e-mail a expeditorului, SC Mediafax S.A - în reorganizare  neavand acces la conturile dumneavoastra de corespondenta indiferent de natura lor.

8. OPTIUNEA DE DEZABONARE

a. Utilizatorii au posibilitatea de a se dezabona în momentul în care nu mai doresc sa primeasca un newsletter de la MONITORULAPARARII.ro, prin intermediul link-ului de dezabonare continut în e-mail. Dezabonarea la newsletter se poate face prin intermediul link-ului din subsolul newsletterului. Pentru mai multe informatii cu privire la prelucrarea de date cu caracter personal, va rugam sa accesati adresa online https://monitorulapararii.ro/gdpr.

9. SECURITATE

a. SC Mediafax S.A - în reorganizare adopta toate masurile de securitate pentru a proteja informatiile personale ale utilizatorilor sai. În momentul completarii datelor personale pe site-ul nostru, informatiile vor fi protejate atât offline, cât si online. Toate informatiile despre utilizatori sunt confidentiale. Doar angajatii a caror activitate specifica implica lucrul cu informatii personale (de exemplu, reprezentantii serviciu clienti) au acces la datele de identificare ale utilizatorilor. Serverele pe care sunt stocate informatiile personale de identificare a utilizatorilor sunt localizate într-un loc securizat. Pentru mai multe informatii cu privire la ce date prelucram, care sunt drepturile dumneavoastra si informatii generale cu privire la prelucrarea de date cu caracter personal, va rugam sa accesati adresa online https://monitorulapararii.ro/gdpr.

10. RASPUNDERE. DESPAGUBIRI

a. Continutul acestui site, inclusiv stirile, cotatiile, datele si alte informatii, este furnizat de MONITORULAPARARII.ro si de catre furnizorii sai de continut. Acest site furnizeaza instrumente de informare, însa nu ofera niciun fel de sfat si nici nu face vreo recomandare referitoare la anumite instrumente financiare, investitii sau produse.

b. MONITORULAPARARII.ro nu cere clientilor sai informatii personale prin intermediul unei corespondente nesolicitate de acestia. Orice tip de corespondenta care ofera sfaturi financiare sau orice mesaj nesolicitat care cere divulgarea de informatii personale trebuie considerat un fals si raportat catre MONITORULAPARARII.ro prin intermediul adresei de e-mail monitorulapararii@mediafax.ro.

c. MONITORULAPARARII.ro si furnizorii sai de continut nu raspund pentru erorile, impreciziile sau întârzierile în furnizarea continutului oferit de SITE si nici pentru orice actiune care se bazeaza pe acest continut. MONITORULAPARARII.ro îsi declina orice responsabilitate privind garantarea, explicita sau implicita, a acuratetii continutului furnizat de terti sau a felului în care informatia serveste anumitor scopuri. Desi MONITORULAPARARII.ro face toate eforturile pentru a obtine informatii de încredere de la furnizorii sai externi, nu garanteaza acuratetea informatiilor furnizate de acestia.

d. Fiecare utilizator al SITE-ului MONITORULAPARARII.ro este de acord ca, la cererea SC Mediafax S.A - în reorganizare, sa exonereze de raspundere SC Mediafax S.A - în reorganizare pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare, si sa acopere cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a încalcarii de catre utilizatorul respectiv a clauzelor din prezentul document.

Persoanele fizice sau juridice responsabile de încalcarea prevederilor din prezentul document vor suporta prevederile legislatiei în vigoare în România.

e. MONITORULAPARARII.ro îsi rezerva dreptul de a modifica si actualiza aceste conditii în orice moment. Modificarile devin efective de la momentul publicarii lor pe site.

Log files:

Utilizam adresele IP pentru a analiza tendinte, a administra site-ul, a urmari miscarile utilizatorilor si a aduna informatii demografice pentru uzul intern. Adresele IP nu au nicio legatura cu informatiile personale. Pentru mai multe informatii cu privire la ce date prelucram, care sunt drepturile dumneavoastra si informatii generale cu privire la prelucrarea de date cu caracter personal, va rugam sa accesati adresa online https://monitorulapararii.ro/gdpr.

11. ACTUALIZARE

a. Aceste Conditii de Confidentialitate sunt actualizate de câte ori este nevoie. Modificarile se vor reflecta în tipul de informatii publicate sau transmite de catre MONITORULAPARARII.ro Va rugam sa cititi periodic aceste conditii, pentru a fi la curent cu ce informatii colecteaza, foloseste si transmite MONITORULAPARARII.ro

Cea mai recenta actualizare a acestor Termenii si Conditii de Utilizare a avut loc la data de 30.01.2019.