18 ianuarie 2021

Tensiune la cote înalte în Statele Unite. Grupuri de oameni puternic înarmaţi se adună în anumite state

Florin Jipa

Peste 50.000 de militari din Garda Naţională vor fi desfăşuraţi, pe 20 ianuarie, în ziua inaugurării preşedintelui Joe Biden, în cele peste 20 de state care au solicitat ajutor, conform CNN.

Sursă foto: Profimedia - bărbaţi înarmaţi în Austin, Texas

Tensiunea este la cote maxime, militarii fiind detaşaţi în sprijinul forţelor de ordine federale şi locale, deoarece se aşteaptă mari demonstraţii din partea susţinătorilor lui Donald Trump, care nu a recunoscut rezultatele alegerilor şi a acuzat de fraudă.

Pe străzile din Austin, Texas, în faţa Capitoliului, au fost văzute grupuri de oameni puternic înarmaţi, care susţineau dreptul de a purta arme, conform Amendamentului 2 al Constituţiei americane, arată Profimedia.

uminică, în toate statele unde s-au organizat proteste, numărul persoanelor participante a fost redus, de ordinul zecilor, mult sub numărul forţelor de ordine.

FBI şi alte agenţii federale americane au avertizat asupra unor proteste violente în toate cele 50 de state americane ca urmare a ceremoniei de inaugurare a noului preşedinte.

Conform ultimelor informaţii de la Casa Albă, pe 6 ianuarie, Donald Trump ar fi vrut să se alăture grupului de manifestanţi, dar Serviciul Secret l-a sfătuit să nu o facă, deoarece nu ar fi putut să-i garanteze securitatea. Trump a ascultat şi a privit asaltul de la Capitoliu la televizor, a anunţat Reuters.