08 iunie 2019

Teheranul acuză că noile sancţiuni impuse de SUA la adresa Iranului arată că dorinţa Washingtonului de a negocia nu este una reală

Bianca Pavaluca

Administraţia de la Teheran consideră că noile sancţiuni impuse de Statele Unite împotriva Iranului demonstrează că dorinţa iniţierii unor negocieri nu este reală, a declarat sâmbătă Abbas Mousavi, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, conform Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„A fost nevoie să aşteptăm o singură săptămână pentru a demonstra că dorinţa de negocieri a preşedintelui Statelor Unite nu e reală”, a declarat Mousavi prin intermediul unui comunicat.

„Politica Statelor Unite privind maximizarea presiunii este o politică înfrântă”, a adăugat purtătorul de cuvânt,

Preşedintele american Donald Trump a declarat la începutul lunii iunie că este dispus să reia negocierile cu Iranul. Totuşi, Statele Unite au impus vineri un nou set de sancţiuni, împotriva celui mai mare grup petrochimic din Iran, pentru susţinerea Corpul Gărzilor Revoluţionare iraniene.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Statele Unite au decis retragerea din acordul nuclear semnat în 2015 între Iran şi marile puteri din P5+1 (SUA, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania) şi impunerea unui nou set de sancţiuni asupra Teheranului.