13 august 2018

Tayyip Erdogan: Statele Unite au dat Turciei un termen limită pentru eliberarea pastorului american

Bianca Pavaluca

Statele Unite au dat Turciei ca termen limită pentru eliberarea pastorului american Andrew Brunson data de 8 august, termen nerespectat de autorităţile de la Ankara, a declarat duminică preşedintele turc Tayyip Erdogan, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Preşedintele turc a menţionat faptul că Statele Unite au ameninţat cu sancţiuni în cazul în care autorităţile de la Ankara nu respectă termenul limită de eliberare a pastorului.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri, 10 august, că a autorizat impunerea de taxe vamale mai mari pentru aluminiu şi oţel provenit din Turcia, în contextul tensiunilor dintre cele două ţări.

„Tocmai am autorizat dublarea taxelor vamale pentru importurile de oţel şi aluminiu din Turcia, cu respect pentru Turcia, a cărei monedă scade rapid faţă de dolarul american puternic!”, a declarat Donald Trump printr-un mesaj pe Twitter.

Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia în iulie 2016, acesta fiind acuzat că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţii considerate drept teroriste de Ankara.