01 august 2018

Tayyip Erdogan: Limbajul ameninţător al Statelor Unite nu va fi benefic pentru nimeni

Bianca Pavaluca

Limbajul ameninţător al Statelor Unite nu va aduce beneficii pentru nimeni, a declarat miercuri preşedintele turc Tayyip Erdogan, în contextul în care relaţia dintre cele două ţări a avut de suferit în urma cazului pastorului american închis în Turcia pentru fapte de corupţie, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Erdogan a declarat că Turcia nu va face niciun compromis în ceea ce priveşte independenţa sistemului judiciar din Turcia şi că remarcile ameninţătoare ale Statelor Unite nu vor fi acceptate.

De asemenea, acesta a anunţat că Mevlut Cavusoglu, minisrul de Externe turc, se va întâlni cu secretarul de stat american Mike Pompeo în cadrul întâlnirii ASEAN din Singapore.

Statele Unite au anunţat că vor impune sancţiuni economice severe Turciei dacă nu îl va lăsa pe pastorul american să părăsească ţara.

Pastorul evanghelic Andrew Craig Brunson, în vârstă de 50 de ani, a fost eliberat din închisoare după un an şi jumătate, din "motive medicale", dar acum se află în arest la domiciliu. Acesta a fost arestat în ancheta privind complotul militar produs în Turcia în iulie 2016.

Donald Trump a cerut în mai multe rânduri eliberarea pastorului, afirmând că arestarea acestuia este o "ruşine".