08 octombrie 2018

Tayyip Erdogan afirmă că urmăreşte personal cazul dispariţiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

Teodora Marinescu

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că urmăreşte personal cazul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care a dispărut după ce a intrat în Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Erdogan a declarat pentru reporteri că autorităţile analizează înregistrările video şi imaginile surprinse pe aeroport ca parte a investigaţiei privind dispariţia lui Khashoggi, un critic proeminent al liderilor de la Riad.

Preşedintele turc a declarat că urmăreşte personal problema, fără a da detalii despre ce consideră că s-a întâmplat cu jurnalistul saudit.

Autorităţile turce cred că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în incinta consulatului, au declarat doi oficiali turci anonimi.

Cu toate acestea Arabia Saudită a catalogat drept nefondate zvonurile potrivit cărora Khashoggi ar fi fost ucis în incinta consulatului.

Jamal Khashoggi, un critic proeminent al liderilor Arabiei Saudite, trăieşte în autoexil la Washington de teama autorităţilor saudite. Jurnalistul a dispărut marţi, după ce a intrat în Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei, a declarat logodnica acestuia, care îl aştepta în faţa reprezentanţei diplomatice.