14 octombrie 2018

Talibanii au ucis peste 20 de membri ai forţelor de securitate din Afganistan

Bianca Pavaluca

Cel puţin 22 de membri ai forţelor de securitate din Afganistan au fost ucişi în două atacuri separate comise de talibani sâmbătă, au anunţat duminică oficialii locali, printre victime aflându-se şi şeful poliţiei din oraşul Mizan, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Talibanii şi-au intensificat atacurile în provincii strategice în ultima perioadă, în încercarea de a înlătura forţele străine din ţară care susţin guvernul afgan şi de a reinstaura islamismul radical.

Primul atac a fost comis în oraşul Mizan din provincia Zabul, provocând moartea şefului poliţiei locale, a anunţat guvernatorul provinciei, Rahmatullah Yarmal.

Al doilea atac a fost comis în provincia Farah, unde talibanii au ucis 21 de membri ai forţelor de securitate după ce au atacat două puncte de securitate din districtul Posht-e Rud.

De asemenea, talibanii au capturat 11 soldaţi şi le-au confiscat armele, a declarat Gul Ahmad Faqiri, oficial local din provincia Farah.

Militanţii grupării teroriste au transmis un comunicat prin care revendică atacul. Autorităţile locale au identificat doar 22 de persoane ucise, nu 25, cum au transmis oficialii talibani.

„Luptătorii noştri au ucis şeful poliţiei şi alţi 25 de soldaţi afgani din două provincii, în noaptea de sâmbătă spre duminică”, a declarat Zabiullah Mujahidhe, purtător de cuvânt.