24 septembrie 2019

Sublocotenentul (rtr.) Florea Constantin va primi Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării

Andreea Soare

Sublocotenentul (ret.) Florea Constantin, veteran de război participant la al Doilea Război Mondial, va primi Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, cu ocazia împlinirii vârstei de 103 ani, anunţă un comunicat al Forţelor Aeriene Române.

Sursă foto: Mediafax

„Veteranul de război Florea Constantin s-a născut în data de 25 septembrie 1916, comuna Dolhasca, judeţul Suceava şi a executat stagiul militar în perioada 1938-1945 în cadrul Flotilei 1 Aviaţie din Iaşi. Pe timpul desfăşurării celui de-al Doilea Război Mondial, în perioada 1941-1945, a fost concentrat în calitate de mecanic de aviaţie în cadrul Flotilei 2 Bombardament din Corpul Aerian Român”, se arată în comunicat.

„În august 1944, a fost luat prizonier pentru scurt timp de către forţele sovietice la Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, unde unitatea a fost redislocată în anul 1943. A continuat războiul pe aerodromul din Budapesta, iar în anul 1945 a trecut în rezervă, obţinând gradul de sublocotenent în rezervă”, adaugă reprezentanţii Forţelor Aeriene Române.

Conferirea Emblemei de Onoare a Statului Major al Apărării reprezintă o recunoaştere a meritelor veteranului de război, care şi-a îndeplinit datoria faţă de ţară pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi, totodată, promovarea tradiţiilor şi valorilor militare prin consemnarea unor evenimente şi acte de eroism din trecutul aviaţiei militare române.