03 martie 2021

SUA participă cu 30 de elicoptere Black Hawk la exerciţiul Poseidon 21, condus de România

Florin Jipa

Statele Unite participă cu 30 de elicoptere Black Hawk, aparţinând Brigăzii 1 Aviaţie de Luptă, ce au sosit în România din Alexandroupoli, Grecia, conform Forţelor Terestre americane.

Sursă foto: US Army

La acelaşi exerciţiu vor participa şi alţi militari americani, dar şi aviatori spanioli, de la Mihail Kogălniceanu, cu aeronave de luptă Eurofighter Typhoon, alături de francezi cu avioane Rafale.

În acelaşi timp, Bulgaria a anunţat, marţi, că se retrage de la exerciţiu, deoarece marinari de pe vânătorul de mine BGS Tsibar şi dragorul maritim BGS Priboy au fost depistaţi pozitivi la noul coronavirus.

Forţele Navale Române organizează Exerciţiul „Poseidon 21”, în perioada 26 februarie – 6 martie, primul exerciţiu multinaţional întrunit din anul 2021, desfăşurat în Marea Neagră, la care participă peste 700 de militari români şi străini, care vor utiliza 13 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenţie pirotehnică şi un robot subacvatic telecomandat.

La manevre participă şi Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Contra Minelor Marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), din care face parte şi dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25).