05 ianuarie 2019

SUA nu au un termen limită pentru retragerea trupelor din Siria-oficial

Bianca Pavaluca

Administraţia de la Washington nu a stabilit încă un termen limită pentru retragerea trupelor americane din Siria, dar nu plănuieşte să stea pe perioadă nedeterminată, a declarat vineri un oficial senior al Departamentului de Stat, citat de Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Nu avem o limită de timp oficială pentru retragerea trupelor din Siria”, a declarat oficialul, înainte să anunţe faptul că secretarul american de Stat Mike Pompeo va face o vizită oficială în Orientul Mijlociu săptămâna viitoare.

„Doar pentru a clarifica, nu intenţionăm să avem o prezenţă în Siria pe termen nedefinit. Preşedintele a luat decizia finală de retragere a trupelor şi acum lucrăm pentru stabilirea detaliilor exacte”, a adăugat acesta.

Oficialul senior a adăugat că retragerea trupelor s-ar putea desfăşura pe o durată de câteva luni, perioadă în care militarii americani ar mai putea derula misiuni împotriva militanţilor islamişti/

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că Statele Unite se vor retrage din Siria treptat, „în timp”.

Recent, Donald Trump a decis retragerea trupelor americane din Siria şi diminuarea efectivelor militare din Afganistan. Preşedintele SUA a luat spontan decizia de retragere a militarilor americani din Siria, fără a se consulta cu principalii consilieri prezidenţiali şi cu ţările aliate, au afirmat oficiali citaţi de agenţia Associated Press. Conform surselor citate, Donald Trump a luat decizia după o conversaţie prin telefon cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.