10 iulie 2020

SUA, moment istoric | O femeie se alătură Beretelor Verzi

Andreea Soare

O femeie se va alătura forţelor speciale Beretele Verzi, după ce a terminat cu succes pregătirea Forţelor Speciale, o noutate pentru Armata SUA, relatează The Hill.

Sursă foto: ProfiMedia

Aceasta a absolvit cursurile, joi, în cadrul unei ceremonii a Cursului de Calificare a Forţelor Speciale, mai relatează The Hill.

„De acum înainte, vei merge mai departe şi te vei alătura poveştii Beretelor Verzi, unde vei face tot ceea ce ai învăţat să faci: vei contesta presupoziţiile, vei dărâma limitele, vei distruge stereotipurile vei inova şi vei atinge imposibilul”, a declarat şeful comandamentului, Locotenent-General Fran Beaudette, în timpul ceremoniei, citează The Hill.

Numele femeii nu a fost făcut public din cauza misiunilor pe care va urma să le execute. Femeia soldat este prima care termină cursul de pregătire după ce Departamentul Apărării a permis femeilor să fie acceptate pentru misiuni ale forţelor speciale, în ianuarie 2016.

O singură femeie a terminat cursul de pregătire al Forţelor Speciale (numit şi Cursul Q), în anii 1980, însă nu i s-a permis să absolve. Potrivit unor informaţii apărute mai târziu în spaţiul public, într-un raport din 1981, căpitanul Kathleen Wilder fusese informată chiar înainte de absolvire că nu trecuse un test care presupunea un exerciţiu de teren.