19 februarie 2019

SUA încearcă ”să fabrice o scuză pentru suprimarea dezvoltării legitime” a companiilor chineze- MAE chinez

Marinela Sarbu

Guvernul chinez a acuzat Statele Unite de încercarea de a-i bloca dezvoltarea în domeniul tehnologiei acuzând compania de telefonie mobilă Huawei că reprezintă o ameninţare pentru securitatea cibernetică a statelor care vor să dezvolte noi sisteme online, relatează The Associated Press.

Sursă foto: Mediafax

În cazul unei ofensive asupra eforturilor SUA de a se mobiliza cu aliaţii săi în această privinţă, mass-media britanică a informat că agenţiile secrete ale statelor au găsit modalităţile de a limita riscurile privind utilizarea echipamentelor chineze în aşa-numitele reţele 5G.

Administraţia SUA încearcă ”să fabrice o scuză pentru suprimarea dezvoltării legitime” a companiilor chineze, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Geng Shuang. Acesta a acuzat Statele Unite de folosirea unor ”mijloace politice” pentru a interfera în activitatea economică, ”ceea ce este un atac ipocrit, imoral şi nedrept”.

Vicepreşedintele american, Mike Pence, într-o conferinţă susţinută în acest weekend la Berlin, le-a cerut aliaţilor europeni să ia în serios ”ameninţarea” pe care o reprezintă Huawei deoarece aceştia caută parteneri pentru a costrui noua reţea mobilă 5G.