14 octombrie 2023

SUA: Coreea de Nord a livrat Rusiei 1000 de containere cu echipament militar şi muniţie pentru războiul în curs din Ucraina

Mediafax

Casa Albă a anunţat vineri că Coreea de Nord a livrat Rusiei peste 1.000 de containere cu echipament militar şi muniţie pentru războiul în curs din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că SUA consideră că Kim caută tehnologii sofisticate de arme ruseşti.

Sursă foto: Mediafax

Casa Albă a anunţat vineri că Coreea de Nord a livrat Rusiei peste 1.000 de containere cu echipament militar şi muniţie pentru războiul în curs din Ucraina, scrie AP News.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că SUA consideră că Kim caută tehnologii sofisticate de arme ruseşti în schimbul muniţiilor pentru a stimula programul nuclear al Coreei de Nord.

Casa Albă a publicat imagini care arată că containerele au fost încărcate pe o navă sub pavilion rusesc înainte de a fi mutate cu trenul în sud-vestul Rusiei. Containerele au fost expediate între 7 septembrie şi 1 octombrie între Najin, Coreea de Nord, şi Dunay, Rusia, potrivit Casei Albe.

Kim a cerut o creştere exponenţială a producţiei de arme nucleare şi ca ţara sa să joace un rol mai important într-o coaliţie de naţiuni care se confruntă cu Statele Unite într-un „nou Război Rece”, statul nord-coreean. a spus mass-media.